Rangeringen av nettsiden og synlighet på nett

Rangeringen av nettsiden og synlighet på nett

En annen viktig faktor som kan påvirke rangeringen av nettsiden din i Google-søkeresultatene, er hastigheten på nettsiden. Hvis nettsiden din laster tregt, kan dette føre til at brukerne forlater nettsiden din før den har lastet ferdig. Dette kan igjen føre til at Google rangerer nettsiden din lavere i søkeresultatene.

Google PageSpeed ​​Insights

En av de enkleste måtene å sjekke hastigheten på nettsiden din er ved å bruke et verktøy som Google PageSpeed ​​Insights. Dette verktøyet vil gi deg en poengsum på 0-100 for hastigheten på nettsiden din, og gi deg anbefalinger om hvordan du kan forbedre hastigheten på nettsiden din.

Ping

En annen faktor som kan påvirke hastigheten på nettsiden din er ping. Ping er en test som brukes til å sjekke tiden det tar for datatrafikk å reise fra din datamaskin til en annen datamaskin på internett og tilbake til din datamaskin. Jo lavere pingtiden er, jo raskere vil nettsiden din laste.

Hvis du har en nettside som er vert på en server som er langt unna brukerne dine, kan dette føre til høyere pingtider og tregere lasting av nettsiden din. Derfor kan det være lurt å velge en server som er nærmere brukerne dine, eller bruke et innholdsdistribusjonsnettverk (CDN) som vil distribuere nettsideinnholdet ditt til servere over hele verden.

Rangere høyt i Google

Så hvis du vil at nettsiden din skal rangere høyt i Google-søkeresultatene og tiltrekke deg flere brukere, er det viktig å ha en responsiv nettside som fungerer bra på alle enheter og som laster raskt. Ved å forbedre hastigheten og pingtiden på nettsiden din, kan du øke trafikken til nettsiden din og gi brukerne en bedre opplevelse.

This post is also available in: Norsk bokmål